keskiviikko 25. toukokuuta 2011

10. Uusia tuulia äijälaumassa

Hohto on siis saapunut jo kotiin! Lastaus, matkustus ja purku sujuivat kaikki lähestulkoon kirjojen oppien mukaisesti.

Kotipihassa päästettiin laps samantein "isojen poikien" joukkoon. Seurana sillä on nyt 3v eestintyöhevosruuna ja Kaapo, jotka molemmat ovat suhteellisen pomottajaluonteisia äijiä. Hohto joutui siis heti toteamaan, että näille korstoille ei kannata ryppyillä.

Eestin työhevosruuna Kill oli innoissaan ja alusta asti haastoi Hohtoa kilpajuoksulle. Vastoin kaikkia odotuksiani, Kaapo alkuhaistelujen jälkeen vetäytyi enemmän omiin oloihinsa ja lähelle tullessaankin piti enempi yllä "huolehtiva isä"- roolia kuin alistajaa. Killiä vastaan toimi siis enemmänkin suojelusenkelinä, mutta jos pikkuinen ei sen mielestä käyttäytynyt sopivasti niin vilautti hieman hammasriviä josta fiksu poika Hohto otti kyllä joka kerta opikseen.

Tänään aamusella oli Kill ja Hohto kuuleman mukaan pientä leikkimielisen matsinpoikasen tynkää aloittanut, mutta tutustumisen ollessa vielä vaiheessa ei leikissä sen pidemmälle menty. Kaapo oli myös heinäkasoilla vilauttanut taas hampaitaan jotta Hohtokin tietää olevansa syömisjärjestyksessä viimeisenä. Heinät kuitenkin jaetaan niin, että jokainen varmasti saa sen verran kun maittaa.

Tämän päivän ovat minun kiusaamiseltani pojat saaneet olla rauhassa, mutta huomenissa otan molemmat poikani pieneen käsittelyyn - yksin tai yhdessä, tiedä vielä siitä. Toista tarhaa pitäisi siivoilla, joten saattaa olla että otan molemmat poitsut siihen pitämään seuraa.

Ja elämä jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti