tiistai 28. helmikuuta 2012

41. Maaliskuu maata näyttää

Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi. Otsikon sananlasku viittaa tietenkin siihen, että yleensä maaliskuun loppuun mennessä on lumi sen verran sulanut että maa pilkottaa jo sen alta.

Vielä mennään kuitenkin helmikuun puolella ja sääkin on sen mukainen. Kevät tuntuu olevan kovin kaukana, ja lunta tullut tänään taas kolmisenkymmentä senttiä lisää. Uusi lumi vanhan surma? Toivotaan..



Hohdon helmikuu-kuvan taustan lumikasan ja muun ympäristön nähtyäni suhtaudun skeptisesti sananlaskun ennustukseen: tässä on aika paljon sulatettavaa ennen kuin maa tulee vastaan!

Hohto voi kuitenkin siis mainiosti. Tennispallo sillä on edelleen haaroissa, emmekä reippaastakaan liikutuksesta huolimatta ole sitä saaneet liikenteeseen, joten jossei nestekudos itsestään seuraavan parin viikon aikana poistu saa 14.3 tallille saapuva eläinlääkäri sen rauhoituksessa tyhjentää.

Eilen oli Hohdolla vielä henkisesti kevyt päivä, kun otettiin se jälleen perähevoseksi Kaapon kiskoessa kärryjä. Täysin kommelluksitta ei reissusta selvitty, kun yhden yllättävän pysähdyksen syy oli se, että Hohto oli päässyt irti keskellä autotietä. Syy tähän on tuntematon, sillä en ehtinyt nähdä mitä tapahtui, mutta olimme ohittamassa kohtaa jossa ojan toisella puolen jonkun matkan päässä oli hevostarhoja joissa oli hevosia, ja kun vastaan tuli polkupyörä pyydettiin Kaapo raville (ohittaa pyörät helpommin). Hohto nosti kyllä myös ravin, ja kun käänsin hetkeksi katseeni eteenpäin niin liina sinkosikin jo kädestäni. Hyppäsin alas kärryiltä kun vauhti oli tarpeeksi hidastunut. Hohto seisoi siellä tiellä ja yritti ojan yli nenä pitkänä nuuhkutella ja tuntui pohtivan että miten siitä pääsisi yli.. Takaisin päin kävellessä huomasin myös hyvin todennäköisen syyn yllättävälle töksähdykselle:
Tien pientareessa oli aivan selvästi kaksi hevosen etujalkaa astuneet harhaan ja pudonneet ojaan. Hohto on siis mitä luultavimmin nostanut ravin katse intensiivisesti vieraissa hevosissa ja on sen vuoksi sitten suistunut tieltä. Onneksi selvisi siitä itseään loukkaamatta ja antoikin itsensä kyllä samoin tein kiinni.

Onni onnettomuudessa ja hölmö poni :)




Oheen vielä kuva Hohdon jalkovälistä.. Leikkaushaava on hyvännäköinen, tikit eivät vielä näytä sulaneen mutta koska liikkuu mielellään ja haava muuten terveen oloinen niin liikkumisesta ei liene haittaa. Tuo palleromuoto tulee siis siitä nestekudoksesta ja se on noin tennispallon kokoinen. Toisella puolella pussi on täysin tyhjä.

1 kommentti:

  1. Heippa,

    Hohto paranee päivä päivältä rakenteeltaan. Kiva kuva!
    Uskon myös,että tuo liikkuminen auttaa tuohon nesteeseen. Ja jos heppa on muuten reippaanoloinen, niin tuskin on kovin sairas :)
    Meillä aloitettiin myös tänään valmennus tammojen kanssa "joulutauon" jälkeen. Menen myös Tarun kanssa tänään lenkille, kun on niin ihana keli!!!
    Kyllä se kevät tästä tulee!!!

    VastaaPoista