lauantai 25. helmikuuta 2012

40. Tennispallo haaroissa

Hohdon pussit olivat viime viikonloppuna yhtenä yönä keränneet itseensä isomman kasan nestettä. Maanantaista alkaen Hohto on siis saanut joka päivä neljä kertaa kylmäävää linimenttiä nivusiinsa ja lisäksi olen sitä tunnin verran päivittäin kävelyttänyt. Arvasin kyllä kävelytyksen tehon, sillä pojat liikkuvat tarhassaankin reilusti. Kävelytyksestä ei siis ole ollut mitään hyötyä.

Soitin torstaina klinikalle jossa Hohto ruunattiin ja kyselin lisäohjeita tilanteeseen. Olin jo varautunut ajatukseen, että klinikalle lähdetään tyhjennykseen justnytheti, mutta ilokseni klinikalla kertoivat, että myös kotipihassa käyvä eläinlääkäri voi sen tehdä (meillä maaliskuun puolivälissä rokotus), ja että kiire ei ole päivän päälle, kunhan ei kuukausia anna nesteiden pusseissa roikkua. Sanoi myös, että on hyvin mahdollista, että nyt kun 2 viikon levon jälkeen aloitamme liikutuksen normaalisti (siis myös ravia ja laukkaa) niin nesteet lähtevät itsestään vielä liikenteeseen. Se oli loistava uutinen, kun tähän asti kovempaa menoa on rajoittanut haavan umpeutuminen, niin nyt päästään edes kokeilemaan, että josko Hohdon aineenvaihdunta ei vaan tarpeeksi käynnissä kiihdy vaan tarvitsee enempi vauhtia.

Niin tai näin, jatketaan nyt normaalisti eläinlääkärin tuloon asti ja jos nestettä silloin vielä pusseissa on, niin tyhjennetään siinä rokotuksien yhteydessä sitten. Sen jälkeen ei mitään hätää enää pitäisi olla, sillä nesteen kertyminen on kuitenkin pysähtynyt (ei ole tullut siis lisää sen viikonlopun jälkeen kun sitä kerääntyi) joten todennäköisesti sitä ei enää tyhjennykseen jälkeen keräydy ja kaikki on täysin normaalisti. Ainoa mitä nyt seurataan, on toki se että nouseeko kuume tai käyttäytyykö Hohto muuten omituisesti, eli kuumeessa tai kivussa homma pitää tietenkin hoitaa heti. Todennäköisesti kumpaakaan ei kuitenkaan ole tulossa, mutta tietenkin seuraillaan.

Hetken taas jännitti, että tuleeko uutta klinikkareissua mutta nyt näyttää taas valoisammalta. En usko, että mitään hätää enää on tai tulee olemaan tämän asian suhteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti