keskiviikko 15. helmikuuta 2012

39. Nestettä ja ärsytystä

Otsikossa lyhyesti Hohdon tunnelmat.

Piikit on nyt pistetty, nämä pari viimeistä kertaa ovat olleet hieman hankalat ja tarvinnut toisenkin ihmisen siihen auttamaan ja pitämään heiluvaa ja pakoilevaa Hohtoa paikallaan. Ruoka kun ei Hohdolla toimi harhautuksena, niin on voinut keskittää kaikki ajatuksensa siihen kuinka inhottavaa pistäminen on!

Ja inhottavuus jatkuu, sillä pussit ovat nyt hiukan keränneet nestettä ja niihin on nyt kaksi päivää laitettu kylmäävää linimenttiä ympärille (klinikan ohjeiden mukaan) ja kävelytetty. Kylmä mönjä haaroissa ymmärrettävästi tuntuu inhottavalta, ja takajalka nousee herkästi. Tärkeintä on kuitenkin, ettei pure eikä potkujakaan kohdista hoitajaa kohtaan vaan on enemmän inhotuksesta ja ärsytyksestä (kuin hoitajaan kohdistuvasta pahoinpitelyn tarpeesta) johtuvaa jalkojen nostelua.

Kaapolla käväisin pienen ratsastuslenkin tänään.

Ei muuta tähän hetkeen :)

3 kommenttia:

  1. Nuo piikit aiheuttavat yleensä saman reaktion kaikissa. Alku sujuu hyvin, kun hevonen ei tajua mitä tapahtuu ja on kipeäkin mutta muutaman päivän jälkeen alkavat kaikki yritykset välttää piikkiä.

    Mistä johtuu, että pusseihin kertyy nestettä?

    VastaaPoista
  2. Mä en oikeastaan edes tiedä mistä se nesteiden kertyminen johtuu, tiedän vaan sen verran että sitä ehkäistään/poistetaan kevyellä liikunnalla ja että se on ruunauksen jälkeen hyvin tavallista. Sitä vaan pitää seurata, ettei kerää nestettä liikaa mutta yleensä ei ja itsestäänkin menee paremmaksi kun leikkauksesta tarpeeksi kuluu aikaa. Me on nyt kuitenkin kävelytetty ja laitettu sitä kylmägeeliä tehostamaan :)

    VastaaPoista
  3. Aivan tietenkin liikunnalla,kuten yleensäkin nesteiden poisto.
    Hyvä, että ei mitään vakavaa. Itse taidan olla liian hysteerinen :)
    Viikonloppua!

    VastaaPoista