lauantai 25. kesäkuuta 2011

20. Ajetaan maasta käsin

Maria oli torstaina mukanani tallilla. Tehtiin aluksi lyhyehkö maastolenkki niin, että Maria ratsasti Kaapolla ja minä tallinpitäjän tammalla Anskulla. Maria oli alkuun hiukan pulassa Kaapon kanssa, jolla oli hiukan vauhti päällä ja meinasi karata raville/laukalle aina kun sai tilaisuuden. Annoin muutamia ohjeita, miten istunnalle hyvin herkän Kaapon saisi rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kuten aina, siitä se oli tälläkin kertaa vain kiinni. Muutamalla vinkillä hoksasi Mariakin, että mitä tekee väärin ja loppu lenkki menikin heillä aivan loistavasti.

Kun Ansku oli viety takaisin tarhaan ja Kaapokin riisuttu vermeistään, hain Hohdon Kaapon viekkuun. Harjailtiin Hohto, nostettiin jalat ja sen jälkeen puettiin pitkästä aikaa päälle sekä suitset että silat. Lähdettiin tokaa kertaa "ajamaan takaa" Hohtoa. Aloitettiin taas kuten viimeksikin, kun ohjat olivat kiinni niin heiluteltiin niitä kovasti ympäri ämpäri Hohdon selkää ja jalkoja. Viisas lapsi ei taaskaan reagoinut siihen mitenkään :)

Käveltiin sitten kerran tallin ja kerran kuivurin ympäri niin, että minä talutin Hohtoa pään vierellä ja Maria käveli ohjat käsissä takana. Hohto ei tykännyt yhtään huonoa, ainoa vaan että mentiin taas hieman Hohdon jaksamisen kynnyksellä, mutta päästiin kuitenkin lopettamaan hyvillä mielin ja suureen onnistumiseen!

Hohto sai monta leipäpalaa, kehuja ja kiitosta. Näytti olevan itsekkin hyvin tyytyväinen itseensä ;) Vietiin sitten molemmat hepat takaisin tarhaan ja kiitettiin niitä vielä kerran.

Ehdimme juuri istahtaa takaisin autoon, kun alkoi sataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti