keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

17. Sade on kesän merkki

Ja kyllä muuten satoi. Ihan ämpäristä kaataen. Onneksi pahin sade alkoi vasta kun oltiin ratsastusreissu jo tehty.

Käytiin siis tallinpitäjän kanssa hiukan syvemmin tarkastelemassa uusia ratsastusmaastoja. Aivan ihania ihmisiä siellä ainakin, eräskin rouva oli suorastaan haltioissaan siitä että hevosia alkaa nyt kulkea hänen pihansa läpi. Suurimmalle osalle (täysin ymmärrettävistä syistä) kun ei sovi se, että aivan pihan läpi kuljetaan, joten tämä oli hyvin positiivinen yllätys. Heidän pellon viertäkin saa ratsastaa, sitä kautta pääsee metsään jossa on mutkikasta juurakkoista polkua ja mäkeä ylös ja alas. Ihanaa! Vielä pitäisi yksi metsä käydä Kaapon kanssa katsastamassa, sinne ei enää tänään keritty. Kaapo oli todella mielissään myös uusista maastoista, tyytyväisesti pöhisi ja hörisi kun mentiin niitä juurakkoisia mäkiä ylös ja alas, selvästi oli mieleen!

Hohtoakin ajatellen on kiva, että muutamaan isompaan metsään pääsee kulkematta autoteiden kautta. Vaikka on toki hyvä opetella myös niillä kulkemaan, mutta ettei ihan joka kerta tarvitse.

Hohto oli taas hiukan levoton kun se tarhasta haettiin, mutta ei niin pahasti että olisi ongelmaksi ollut. Sai hieman prixiä pureskeltavaksi kun harjailtiin, ettei kovin pahasti seilannut. Jalat nousivat tosi nätisti.

Tyhjässä tarhassa ja vähän pihankin ympäri tehtiin sitten tallinpitäjän kanssa yhdessä talutus- ja peruutusharjoituksia. Tallinpitäjäkin oli hyvin tyytyväinen Hohtoon, oppi kun meni perille todella nopeasti. Toki kun harjoitusta jatkettiin myös tarhaan paluumatkalla, ei käytös enää Hohdon kiireen vuoksi niin täydellistä ollut, mutta se nyt on täysin ymmärrettävää. Anteeksi annettiin, mutta helpolla ei päästetty. Kyllä se vaan täytyy sinne tarhaankin oppia kulkemaan rauhassa ja sääntöjen mukaan!

Aivan loistava päivä kyllä kaikin puolin, omaa tunnelmaa parantaa vielä (ainakin hetken aikaa) se että otin töistä lopputilin. Uutta työpaikkaa ei varsinaisesti ole vielä tiedossa, muutama hyvä mahdollisuus kuitenkin. Kyllä niistä johonkin varmasti pääsee, niin saa hevosetkin maksettua, kun ei tuolta vanhasta työpaikasta tälle kuulle kovinkaan kummoista palkkaa ole tulossa. On tässä kuitenkin tähänkin asti selvitty kaikesta, ite voi sitten syödä vaikka kynsiä kunhan hepat on hyvässä hoidossa!

Huomenna jos ei ihan saavista aamupäivällä vettä tule, lähden Kaapon kanssa tarkastamaan tänään tuntemattomaksi jääneen metsikön antimet:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti