sunnuntai 22. tammikuuta 2012

35. Miehen mitta

Hohto on nyt siis viimein tänään saatu mitattua!

Säkämittaa pienellä on meidän ei-niin-tarkan mittauksen perusteella kokonaiset 144cm! Pyllyn päältä emme mitanneet, sillä tasaisella tallin lattialla tulimme siihen tulokseen ettei Hohto juurikaan ole enää takakorkea.

Oheisessa tammikuu-kuvassa näyttäisi olevan pientä takakorkeutta vielä, mutta maastokin on epätasainen.

Tänään ensimmäistä kertaa otettiin kärryillä ravia, niin että Hohto on perähevosena. Hiukan jännätti, koska sitä on kerran aikaisemmin kokeiltu ja sillon Hohto ei ollut oikein jutussa mukana ja juoksutusliinan pituisen matkan verran ehti Hohto jäädä jälkeen, jonka jälkeen napero joutuikin ottaa sitten reippaalla laukalla Kaapon kiinni. Nyt kun oltiin vielä autotiellä, niin pieni pelko oli persiissä sen suhteen jos Hohto hätääntyy jäädessään jälkeen ja kiilaakin sitten laukalla meistä ohi.




Pelko osoittautui täysin aiheettomaksi, liinaa valui käsistäni ehkä puolentoista metriä kun Hohto siirtyi raville ja otti meidät muutamalla raviharppauksella kiinni ja sen jälkeen jatkoi tahdikasta reipasta ravia ihan kärryjen tuntumassa. Käyntiin siirtymisessäkään ei ollut mitään ongelmaa, etenkin kun käynti on Hohdolle jo ihan tuttu sana, sekä muillakin eleillä ilmoitin Hohdolle hyvissä ajoin että nyt hidastetaan.

Hohdolle on nyt varattu myös aika ruunaukselle. Tallinpitäjämme laskettu aika lähestyy kovaa vauhtia, joten totesin että jos ennen kevättä tulisikin tarve ruunaukselle niin pitäisi se toteuttaa ennen kuin tallinpitäjällä on pieni lapsi seurana. Itellä eikä kellään muulla tutulla kun ole traikkua eikä myöskään korttia sitä vetää, joten mielelläni hyödynnän tallinpitäjän sekä ajo- että hevoskokemusta. 10.2.2012 lähtee siis meidän pieneltä pojalta pallit. Toivotaan että kaikki menee hyvin.

2 kommenttia:

  1. Heippa,

    On hienoa seurata miten teillä ajokoulutus edistyy, hienoa!!!

    Hohto on nyt sitten isänsä kokoinen, joten kasvanee isommaksi!

    Toivotaan, että ruunaus onnistuu. Nyt pitäisi olla ainakin optimaaliset kelit. Missä ruunaus tapahtuu? Pistä viestiä sitten, kun h-hetki on ohitse.

    Terkuin Elisa

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä Hohdosta isäänsä isompi kasvaa! Sen verran tasan on kyllä tällä hetkellä etu- ja takapää että saas nähdä tuleeko montaa senttiä lisää.. Voipi olla ettei emäänsä tavoita!

    Hohto ruunataan Porvoon Hevosklinikalla. Kelit kyllä suosii, jos näin jatkuvat. Ei oo montaa viikkoa kun pohdin tätä ruunausta sen kannalta kun oli vielä märkää ja mutaista kun lämpötila käväisä kerran viikkoon pakkasen puolella. Mutta nyt on ihan loistava keli.

    Mä pistelen viestiä sitten, miten meillä sujui :)

    VastaaPoista