keskiviikko 10. elokuuta 2011

22. Paluu arkeen

Paluu arkeen on siis vihdoinkin koittanut. Tänään alkoi koulu, sen jälkeen hauva takapenkille ja keula kohti Mäntsälää.

Pitkästä aikaa otin Hohdon ja Kaapon erikseen pihaan. Hohto oli kerännyt ympärilleen mutavaipan jonka poistamiseen meni jonkun aikaa, mutta Hohtoa ei onneksi haitannut - nautti vaan kun sualla pyöriteltiin. Sen jälkeen otettiin pihalla muutamat käynti-seis-peruuta-käynti-seis-peruuta ihan vaan taluttaen, jonka jälkeen uskalsin kokeilla ottaa piiskan käteen ja antaa liinassa parisen metriä tilaa. Hohto oivalsi jutun juonen heti, jäi kävelemään ympärilleni. Meni molempiin suuntiin kuin vanhalla tekijällä, pysähtyi ja lähti taas kävelemään. Rohkenin täten molempiin suuntiin ottaa myös yhdet ravi pätkät. Kun ajoitin ponnekkaan sanan ravi muutenkin lennokkaaseen askeleeseen, nousi ravi molempiin suuntiin ensi käskyllä. Käyntiin ja seis taas nätisti, kiitos ja takaisin leikkimään muiden poikien seuraan.

Kaapolle laitoin pitkästä aikaa satulan selkään, lähdettiin niitylle ratsastamaan. Käynnissä pohkeenväistöt molempiin suuntiin menivät aivan loistavasti, vaikka viime pohkeenvästöistä saattaa olla jopa vuosi aikaa? Tehtiin voltteja ja haettiin turvan paikkaa. Paikkaa ei kuitenkaan saatu oikein löytymään, joko osoitti taivaisiin tai oli kiinni ryntäissä. Muutama ihan ok hetki saatiin, minkä jälkeen päätin ottaa vähän ravia. Kaapo ei ravia kuitenkaan nostanut vaan vasempaan kierrokseen oikean laukan, mitä ihmettelin kovasti. Koska lämppärille laukka on muutenkin heikompi askellaji niin otin takaisin käyntiin ja kokeilin uudestaan laukannostoa - että saataisiin sen vasen laukka. Mutta ei, kun oikea nousi. Hidastaessani ravin kautta käyntiin, huomasin ravissa könkkäävän askeleen ja pysähtyessä Kaapo otti samantein painon pois vasemmalta etujalalta.


Kävelytin könkkäävän Kaapon tallipihaan ja huusin tallinomistajaa katsomaan, katsottiin kaikki jalat läpi muttei löytynyt mitään vikaa. Mikään jalka ei ollut turvonnut eikä kuumottanut. Mystinen ontuminen. Huomenna takaisin katsomaan, onko mitään merkkejä mistään.. Ensi viikolla tulee onneksi kenkääjä, on jo kyllä aikakin, Kaapolla niin pitkät kaviot nyt että ties vaikka ontuminen olisi jotenkin aiheutunut siitä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti